Descriere
Situat în inima stațiunii balneo-climaterice Băile Govora, Hotel Oltenia este destinația ideală pentru cei care caută relaxare, odihnă și tratament. Cu servicii premium și facilități moderne, acest hotel reprezintă alegerea perfectă pentru un sejur de neuitat într-un cadru natural deosebit.
Facilități de cazare și relaxare la Hotel Oltenia din Baile Govora
Hotel Oltenia oferă turiștilor acces la un centru spa sezonier, care include o piscină interioară deschisă pe timpul verii, dar și o piscină exterioară ideală pentru zilele însorite. Pe lângă acestea, oaspeții se pot bucura de diverse activități recreative, precum fitness în sala special amenajată (cu o capacitate de 20 de locuri), sesiuni de saună (10 locuri) sau relaxare în cadrul zonei de wellness. De asemenea, pentru iubitorii de natură și aventură, este disponibilă și o zonă de pescuit sportiv la Băbeni.
Turistii care doresc servicii de tratament trebuie sa se prezinte la hotel cu bilet de trimitere tip pentru servicii medicale in sistemul asigurarilor sociale de sanatate si cu cardul de sanatate.
Află mai multe
Facilități
-
Bar
-
Bază de tratament
-
Bazin Iod
-
Biliard
-
Centru SPA
-
Jacuzzi
-
Piscină exterioară
-
Piscină interioară
-
Restaurant
-
Sală de conferințe
-
Salon de masaj
-
Saună
Restaurant Hotel Oltenia
Gastronomia de la Hotel Oltenia impresionează prin preparatele tradiționale românești servite în cadrul celor două restaurante:
Restaurantul Oltenia (*),** cu o capacitate de 120 de locuri, oferă preparate alese într-un ambient plăcut.
Restaurantul - Pensiune Oltenia (*),** cu 265 de locuri, este locul ideal pentru a savura preparate delicioase, fie pe bază de fișă cont, fie în regim de meniu fix.
Pentru momente de destindere, barul de zi, cu o capacitate de 12 locuri, este locul perfect unde turiștii pot savura băuturi rafinate și cocktailuri revigorante.
SPA Hotel Oltenia
Hotelul Oltenia dispune de un centru SPA bine echipat, unde oaspeții se pot bucura de facilități precum:
Baza de tratament, întinsă pe o suprafață de 1.218 metri pătrați, poate deservi zilnic până la 1.100 de pacienți, oferind proceduri moderne pentru diverse afecțiuni. Printre tratamentele disponibile se numără:
Băi calde cu ape minerale iodurate și sulfuroase
Băi cu esență de brad
Băi cu bioxid de carbon
Hidroterapie și hidroelectroterapie
Kinetoterapie și masoterapie
Terapie respiratorie prin aerosoli
Electroterapie și masaj subacval
Solarium pentru tratamente helioterapeutice
Apele minerale utilizate în cadrul tratamentelor sunt recunoscute pentru proprietățile lor curative, având efecte benefice asupra afecțiunilor respiratorii, reumatismale și ORL. Toate procedurile sunt realizate sub atenta supraveghere a personalului medical specializat, asigurând astfel eficiență și siguranță maximă pentru pacienți.
Cu peste o sută de ani în urmă, stațiunea Băile Govora era locul cu cel mai curat aer din Europa, iar oamenii veneau aici să își trateze afecțiuni respiratorii, boli de piele și reumatism. Marile voci ale României au venit la Băile Govora pentru tratament. Primele descrieri amanuntite ale izvoarelor de la Govora dateaza din anul 1881 cand se descopera izvoare cu miros de pacura si petrol care rasar din margini de vai, cu paduri in mai multe culori de jur imprejur.
In anii urmatori, generalul medic Nicolae Popescu Zorileanu a aflat că la Govora există ape tămăduitoare care pot vindeca rănile soldaților din Războiul de Independență. Atunci o companie (circa 120 de militari) a fost cazată la Mănăstirea Govora, iar cu apa minerală de aici rănile soldaților au fost vindecate. Informația a fost transmisă primului ministru de la acea vreme, I.C. Brătianu, care a decis să facă cercetări asupra acestor ape minerale. Așa a fost adus inginerul geolog francez Bochet, care a avut vaste experiente in captarea apelor minerale precum cele de la Vichy si Aix-les-Baines. După ce a făcut primele expertize de la Băile Govora, a dat girul terapeutic al apelor minerale.
Fiind în perioada de dezvoltare a stațiunilor balneare din întreaga Europă, statul român a decis să dezvolte stabilimente pentru sănătatea oamenilor. Astfel a fost construit din lemn, primul stabiliment de băi, împreună cu alte trei hoteluri. 1910 este anul în care statul român a decis să concesioneze pentru 49 de ani zăcămintele de la Călimănești și de la Govora societății Govora Călimănești, al cărui capital majoritar aparținea familiei Brătianu.
Acesta a fost momentul dezvoltării Băilor Govora. Toata protipendada Bucurestilor si Europei se afla la Govora la bai, devenind de "bon ton" sa te afli aici in vacanta de cura. Efectul terapeutic al apelor minerale devine din ce mai cunoscut si cautat.